OVER MATRIX REIMPRINTING

Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting is ontstaan vanuit EFT-Tapping, maar gaat een stap verder. Deze techniek combineert EFT met inner child work en de meest recente inzichten uit traumaonderzoek, HeartMath en epigenetica. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode wordt vooral ingezet bij vroege trauma’s, ook prenataal.

In dit werk stapt de cliënt onder begeleiding van de behandelaar en met de nodige bescherming binnen in een traumatiserende herinnering. Daar past hij EFT-Tapping toe op het getraumatiseerde kinddeel. Dit energetische werk leidt binnen enkele minuten tot ontspanning van het getraumatiseerde deel. Zowel cliënt als therapeut ervaren een ontlading van o.a. angsten, paniek, overweldiging, eenzaamheid, woede, machteloosheid…

En dit zowel Aansluitend worden hulpbronnen aangeboden die er in realiteit niet waren (knuffel van een liefdevolle mama, een begripsvolle juf, een sterke brandweerman, een nieuw inzicht, politie, etc). De beangstigende beelden zelf worden hierdoor letterlijk getransformeerd naar geruststellende situaties en ook als zodanig ervaren.

Dit stelt de cliënt in staat om de – meestal onbewuste beperkende overtuigingen die op dat moment zijn ontstaan (vb. ik ben niet slim genoeg, de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …) los te laten.

Na afloop van de sessie zal de cliënt de getransformeerde beelden gedurende 3 weken dagelijks ‘reimprinten’ zodat het brein de getransformeerde beelden als nieuwe realiteit gaat ervaren. Dit gebeurt moeiteloos door de plasticiteit van ons brein. Het proces is duidelijk voelbaar in het hele lichaam.

Het doel van Matrix Reimprinting is zowel het ontladen van de traumatische herinnering als het loslaten van beperkende overtuigingen die toen zijn ontstaan. 

WAAROM MATRIX REIMPRINTING?

Een bijzonder krachtige techniek

Deze methode is de laatste 10 jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder krachtige techniek, toegespitst op het transformeren van specifieke problemen zoals trauma (oa geboorte- en intra-uterien trauma), angsten, fobieën, allergieën, verslavingen, etc. Vooral in de Engelstalige wereld verspreidt Matrix Reimprinting zich als een lopend vuurtje.

In Vlaanderen vind je momenteel slechts een handvol therapeuten die met deze techniek werken. Anna Legein is de Trainer Matrix Reimprinting voor België.

​De Brit Karl Dawson – een van de 29 EFT Masters – is de grondlegger van Matrix Reimprinting. In zijn laatste boek kadert hij deze vernieuwende methode binnen de epigenetica, het werk rond beperkende overtuigingen en het traumaonderzoek.

De opleiding Matrix Reimprinting kun je volgen na afronding van EFT module 2. (Je EFT opleiding mag je ook aan een andere school hebben gevolgd). Meer informatie over Matrix Reimprinting voor professionals vind je hier.

Schrijf je in voor de basisworkshop 'Leer zelf EFT'!

Opleidingen Tapping Instituut

"De waarde van EFT en Matrix Reimprinting kan nauwelijks overschat worden binnen een professionele setting." Versterk jouw praktijk en neem een kijkje in ons aanbod.

Basisworkshop Leer zelf EFT - Tapping Instituut

Basisworkshop 'Leer zelf EFT!'

In één avond leer je het EFT basisprotocol doeltreffend op jezelf toe te passen bij lastige emoties, fysieke klachten, of pijnlijke herinneringen.

Opleiding EFT voor Professionals - Tapping Instituut

EFT voor Professionals

Voor iedereen die professioneel, effectief en verantwoord wilt leren werken met EFT-Tapping.

Opleiding Matrix Reimprinting voor Professionals - Tapping Instituut

Matrix Reimprinting voor professionals

Een unieke energetische werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt.

Opleiding Hartcoherentie voor EFT behandelaars - Tapping Instituut

Hartcoherentie voor EFT behandelaars

Eendaagse bijscholing Hartcoherentie specifiek voor EFT behandelaars.

Getuigenissen van ex-studenten

Als adem-, stress- en traumatherapeut is Emotional Freedom Techniques (EFT) een onmisbare tool geworden in mijn praktijk. Mijn kennismaking met EFT vond enkele jaren geleden plaats tijdens een workshop op een beurs. Hoewel ik meteen hiermee aan de slag ging, merkte ik al snel dat ik behoefte had aan meer diepgang. Toen kwam de opleiding van Tapping Instituut op mijn pad. Ik schreef me in voor de drie modules.

In mijn praktijk werk ik met zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Het hebben van een tool als EFT is een groot voordeel bij het werken met kinderen. Ook werk ik nog in het onderwijs waar dit een grote meerwaarde voor kan zijn.

Na het voltooien van de drie modules besloot ik mij verder te specialiseren in de Matrix Reimprinting. Deze techniek stelt me in staat om nog dieper en effectiever met EFT te werken, wat resulteert in nog betere resultaten bij mijn cliënten. Matrix Reimprinting gebruik ik ook in combinatie met regressietherapie.

De praktijkdagen tijdens de opleiding waren bijzonder waardevol. We werkten op elkaar, leerden handige tools gebruiken, ontmoetten inspirerende mensen en kregen les van een vlotte en gepassioneerde docente.

Steve Vanderhaeghen

Adem-, stress- en traumatherapeut bij Praktijk Herademing

Jarenlang heb ik babies en hun ouders begeleid op de intensieve afdeling voor prematuren. Als kindertolk heb ik me verdiept in de boodschap van het kind. En doorheen mijn liefde voor Yoga geef ik al jarenlang Yoga lessen met hart en ziel. Lichaam, geest en ziel vormen een geheel en de werking hiervan blijft me verwonderen en fascineren.

Toen de opleidingen van Tapping Instituut op mijn pad kwamen, werd ik aangestoken als een vuurpijl: dit voelde voor mij als de 'missing link' die alles wat ik al deed met elkaar verbond.

De opleiding was zo helder, heel praktisch en diepgaand. Nooit eerder volgde ik een opleiding die zo gestructureerd was als deze; theorie, praktijk en studieplatform. Ook de samenkomst van de wetenschap, de Oosterse leer, het voelen en het lichaam vormt een prachtig en compleet geheel.

Opleiding krijgen van Anna was voor mij een mix van zachte kracht, vrijheid voor eigenheid, structuur en een mengeling van diepte en humor. Ze blijft me raken in haar unieke persoonlijkheid en kennis. Dat maakt dat de leerstof als een natuurlijk iets bij me kon binnenkomen. De leeromgeving is prachtig, professioneel en warm.

Ik ben zo dankbaar dat ik nu mensen kan begeleiden die hun inzichten via het 'hoofd' vaak al hebben en klaar zijn om via het 'lichaam' te connecteren met de wijsheid die daar verborgen ligt. met EFT en Matrix Reimpinting kunnen ze nu eenvoudig en diep helend werk verrichten met grote en blijvende verandering in zichzelf en hun leven. Zo fijn om dit te mogen begeleiden .

Marleen Onghena

Yogadocent en EFT therapeute met Systemisch & Matrix werk bij Praktijk Grow Roots & Wings

Als klinisch psycholoog ben ik enorm enthousiast dat EFT en Matrix Reimprinting op mijn pad zijn gekomen. Veel van mijn cliënten hebben al een lange weg afgelegd in de hulpverlening en beschikken over veel kennis en inzicht in hun patronen. Maar wat dan…

Je kunt veel kennis en inzichten hebben, maar toch telkens opnieuw getriggerd worden. Het emotionele stuk blijft  aanwezig, je stresssysteem blijft reageren en die negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld blijven bestaan.

Sinds ik werk met EFT en Matrix Reimprinting, boek ik met mijn cliënten grote vooruitgang op deze gebieden. Wat ik bij Tapping Instituut leerde, zijn nu mijn meest gebruikte en meest geliefde tools. Deze methoden hebben niet alleen de manier waarop ik werk getransformeerd, maar ook het leven van mijn cliënten aanzienlijk verbeterd.

Shanna Verhoeven

Klinisch psycholoog bij Praktijk Your Mind Matters

Interesse of vragen? Connecteer!

Tapping Instituut
Van Schoonbekestraat 115
2018 Antwerpen

+32 475 31 62 62
info@tappinginstituut.be

Anna Legein - Tapping Instituut