Wat is Tapping Instituut?

Welkom in het TAPPING INSTITUUT! Dit is dé plaats waar je als Professional zowel EFT (Emotional Freedom Techniques) als Matrix Reimprinting vakkundig kunt leren.

EFT en Matrix Reimprinting zijn jonge technieken met een waaier aan interessante toepassingsmogelijkheden. Waarom deze aanpak zo waardevol kan zijn binnen jouw beroepsactiviteit lees je onder ‘Wat brengt EFT mij als professional?’

Doelstelling

Het is ons verlangen om EFT (Emotional Freedom Techniques) en Matrix Reimprinting ruime bekendheid te geven in Vlaanderen, zodat iedereen toegang heeft tot deze effectieve en fascinerende technieken.

Het TAPPING INSTITUUT stelt zich daarom tot doel om EFT en Matrix Reimprinting op een boeiende, leerrijke en grondige manier aan te leren aan professionalsWe bouwen aan een netwerk van goed opgeleide EFT en MR behandelaars over Vlaanderen. 

Doelgroep

TAPPING INSTITUUT richt zich tot professionals die EFT en/of Matrix Reimprinting willen implementeren in hun werk. Denk daarbij aan de (trauma)therapeut, body-worker, coach, kindertherapeut, arts, psycholoog, palliatieve zorgverstrekker, vroedvrouw, kinesitherapeut, osteopaat, leerkracht, Gon begeleider en andere beroepsgroepen die met mensen werken.

TAPPING INSTITUUT traint je dus niet tot therapeut, maar traint je in deze technieken. We gaan er immers van uit dat je al een relevante professionele achtergrond hebt.

Uitzondering! Ben je je professioneel aan het heroriënteren? Ook dan ben je welkom! Steeds vaker krijgen we aanvragen van mensen die zich professioneel heroriënteren, bijvoorbeeld nav een burn-out, persoonlijke crisis, ontslag, etc. In dat geval heb je die professionele achtergrond nog niet verworven, maar ben je die wel aan het opbouwen. Je loopt wellicht met plannen rond om een eigen praktijk te beginnen op termijn.

De ervaring heeft ons geleerd dat deze mensen ‘in transitie’ vaak bijzonder gemotiveerd zijn omdat ze aan den lijve hebben ervaren hoe het is om niet meer mee te kunnen draaien in de maatschappij. Meestal combineren deze cursisten onze opleiding(en) met andere trajecten van oa coaching, lichaamswerk, etc. Ben jij in dit geval? Maak dat dan kenbaar; we bekijken samen hoe deze opleiding past binnen je nieuwe plannen en dromen.

Aanpak

Onze opleidingen bieden enerzijds ruime aandacht aan het theoretische kader en anderzijds volop tijd om te oefenen. Continu wordt ook de link gelegd met recent wetenschappelijke onderzoek.

Door de ruime intervallen tussen de modules is er voldoende tijd om de leerstof in je eigen werksituatie te implementeren. Deze ervaring bespreken we in de volgende module weer in de groep.

Ook voor particulieren

Onder de naam Leer zelf EFT! geven we ook regelmatig een korte workshop voor particulieren die meer willen weten over EFT en Matrix ReimprintingInformatief, ervaringsgericht en fun!  Ook als professional ben je hier welkom! 😉 Het biedt je de kans om even te ‘snuffelen’ aan de methode, de aanpak, de locatie, de lesgever…