OPLEIDING

Matrix Reimprinting voor Professionals

VOLGENDE BASIS OPLEIDING: 31aug & 1sept 2024

Matrix Reimprinting is een diepgaande techniek. Ze is ontstaan vanuit EFT (Emotional Freedom Techniques), maar gaat een aantal stappen verder: je combineert de kracht en diepgang van EFT met Inner Child Work en de inzichten uit de epigenetica, quantumfysica en morfogenetische velden.

MR VOOR PROFESSIONALS

In het kort

VOLGENDE BASIS OPLEIDING: 31aug & 1sept 2024

1.

Matrix Reimprinting is gebaseerd op EFT, maar gaat een stuk verder.

2.

Doel is het transformeren van (vaak onbewuste) beperkende overtuigingen.

3.

Wordt vooral gebruikt voor diepgaand traumawerk (ook prenataal). 

4.

Cursus ook toegankelijk voor mensen van andere EFT vooropleidingen!

Waarom deze opleiding kiezen

Wat is Matrix Reimprinting?

Bij deze methode stapt je cliënt als het ware binnen in het veld van de traumatiserende herinnering. Uiteraard wordt dit moment beveiligd dmv specifieke technieken. Daar wordt het getraumatiseerde kinddeel ‘behandeld’ met EFT. Hierdoor worden oa angsten, paniek, eenzaamheid, woede en machteloosheid ontladen.

Daarnaast creëer je – in dat veld – als behandelaar hulpbronnen die het kind op dat moment had willen hebben: mama, een troostende arm rond zijn schouders, politie, een nieuw inzicht, een begripvolle juf, geborgenheid, zicht op een goede afloop, enz.

De traumatiserende herinnering zelf wordt hierdoor letterlijk getransformeerd en als zodanig ervaren. De cliënt kan daardoor de beperkende overtuigingen die toen zijn ontstaan, loslaten. (bijv. de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …)

Matrix Reimprinting stelt je dus in staat om diepgaand te werken op traumatiserende ervaringen, ze te ontladen van de emotionele last en de toen ontstane overtuigingen te transformeren. Dit resulteert in fundamentele veranderingen en belevingen. Of zoals Mischa het beschreef:

(…) “Ik sta nu totaal anders tegenover mijn zus. Alsof ik in 2 sessies van binnenuit fundamenteel veranderd ben; ik zie haar gewoon anders! De last van het verleden die zo op onze relatie woog, voel ik niet meer. Zo’n shift heb ik nog nooit eerder ervaren.”

DOELGROEP

Voor wie is deze opleiding?

Ben je al enthousiast over EFT-Tapping? Overweeg dan zeker ook specialisatierichting Matrix Reimprinting . In twee dagen tijd leer je je EFT kennis toe te passen in een totaal nieuwe omgeving. Hierbij ga je oa gebruik maken van de inzichten van de epigenetica, quantumfysica, heartmath en veldentheorieën. Het resultaat is een verrassend milde en unieke werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt.

De MR methode stelt je in staat te werken rond vroege trauma’s (ook prenataal) en de imprints die ze hebben nagelaten. Met Matrix Reimprinting ontlaad je het trauma en tegelijkertijd ook de beperkende overtuigingen die op dat moment zijn ontstaan. De informatie die daarbij vrijkomt, wordt daarna in een heldere format meegegeven aan de cliënt, die dit de daaropvolgende 3 weken gaat ‘imprinten’. Op die manier wordt het brein ‘gerewired’ met nieuwe informatie.  Vaak kan de cliënt na 3 weken de traumatische beelden niet eens meer oproepen.

Mooi aan het Matrix werk is dat het je ook in staat stelt een positieve ontwikkeling te projecteren op de toekomst (Future Imprinting). In die zin is het ook een sterk coachende techniek.

INHOUD

Opbouw van de modules

Matrix Reimprinting is een specialisatierichting na EFT. Je  kunt het pas volgen na het afronden van EFT module 2. Deze mag je ook bij een andere opleiding gevolgd hebben als de inhoud gelijklopend is. Dit bekijken we samen.

Je start met de module Matrix Reimprinting BASIS. Daarmee kun je al verrassend veel! Hierna volgt de module  Matrix Reimprinting UITDIEPING. Beide zijn nodig om erkend te kunnen worden als ‘MR practitioner’. Als je je daarna verder wilt verdiepen in de boeiende wereld van Matrix Reimprinting kun je de fascinerende module VAN CONCEPTIE TOT BEVALLING volgen en/of de meest recente  module Matrix Reimprinting TRANSGENERATIONEEL.

Elke module bestaat uit 2 lesdagen (12 lesuren), staat op zichzelf en bevat een interessante balans tussen theoretische inzichten en praktijk.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@tappinginstituut.be  of +32 475 31 62 62.

niet gebruiken

Matrix Reimprinting: Basismodule

Je begint met de basismodule. Hiermee kun je al verrassend veel doen!

Duur: 2 dagen (12 lesuren)

Toegangsvereisten: EFT module 2 afgerond hebben.

Inhoud: tijdens de basismodule nemen we de tijd om te landen in de realiteit en mogelijkheden van de Matrix Reimprinting. Naast veel oefenen en exploreren, komen volgende theoretische onderwerpen aan bod:

 • Wat is de Matrix?
 • Wat is de Echo?
 • Van EFT naar Matrix Reimprinting
 • De 4 principes van Matrix Reimprinting
 • De energetische structuur van het universum
 • Morfogenetische velden
 • Epigenetica
 • Body-mind: verbindt gedachte, overtuiging en biologie
 • Stress, trauma en ziekte

Matrix Reimprinting: Uitdieping

Na het afronden van de BASISMODULE kun je de module UITDIEPING volgen: naast veel oefenen en bespreken van casussen, leren we Matrix Reimprinting toepassen op specifieke onderwerpen:

Duur: 2 dagen (12 lesuren)

Toegangsvereiste: Matrix Reimprinting BASISMODULE afgerond hebben.

Inhoud: naast oefenen en bespreken van casussen, leren we Matrix Reimprinting toepassen op oa volgende specifieke topics:

 • Kernthema opsporen in de Matrix
 • Wat zijn die velden waarin we werken / sterke en zwakke velden / het ECHO spectrum
 • MR bij fobieën en allergieën
 • MR bij zware ziektes
 • MR bij stress, angsten en depressie
 • MR bij misbruik (fysiek, emotioneel, sexueel)
 • MR en de ‘Wet van aantrekking’
 • Matrix Future Imprinting
 • Pijn behandelen in de Matrix
 • Surrogaat werken
 • Werken in de Future Matrix

Matrix Reimprinting: Van conceptie tot bevalling

Na het afronden van de BASISMODULE kun je de module Matrix Reimprinting van CONCEPTIE tot BEVALLING volgen. 

Duur: 2 dagen (12 lesuren)

Toegangsvereisten: Matrix Reimprinting BASISMODULE afgerond hebben.

Inhoud: Matrix Reimprinting wordt steeds meer gebruikt voor het behandelen van trauma in de periode tussen conceptie en bevalling. Een periode waarin het mensje in wording goed beschermd lijkt, maar in de realiteit alles meemaakt wat er gebeurt bij mama en in haar directe omgeving (ontslag, echtscheiding, angsten, overval, oorlog, overlijden).

Zoals we zullen zien is dit een relatief kwetsbare periode met een verhoogde kans op trauma en daaruit voortvloeiende beperkende overtuigingen. Een terrein met enorme mogelijkheden tot heling dmv Matrix Reimpinting

Specifieke aandacht gaat naar de behandeling van Twin survivors. Het overlijden van een tweelingzusje of -broertje wordt door de overlevende eenling – hoe jong ook – onbewust meestal als bijzonder traumatisch ervaren. Matrix Reimprinting blijkt een heel effectieve en warme techniek bij het helen van deze trauma’s.

Matrix Reimprinting: Transgenerationeel

We need to talk about our traumas so we don’t pass them on to future generations’. Mark Wolynn

Het veld waarin we werken met Matrix Reimprinting  is verrassend. Niet zelden leidt een hulpvraag in het heden ons naar transgenerationele informatie: een grootmoeder die plots opduikt, het verhaal van een overgrootvader dat plots helder wordt,  een incestthema dat betekenis krijgt. Hierover gaat deze nieuwe workshop.

Voor dit transgenerationele werk in de Matrix zijn inzichten in het familiesysteem wezenlijk. Daarom wordt deze workshop in duo gegeven: Marleen Onghena behartigt de inzichten over familiesystemen, familiegeweten en -wetmatigheden. Anna Legein behartigt het deel over Matrix Reimprinting en begeleidt de oefeningen.

Deze tweedaagse zal doorspekt zijn met demo’s, oefenmomenten en praktijkvoorbeelden, waardoor je de inzichten meteen gaat kunnen toepassen in je praktijk.

Nota:

Tijdens de opleiding wordt veel met elkaar geoefend, maar deze opleiding is geen vervanging voor therapie! Wel vragen we je om eigen thema’s in te brengen. Er is veel ruimte om eigen ervaringen in het gebruiken en toepassen van EFT te bespreken.
Mocht je eigen thematiek te overheersend worden voor het groepsgebeuren dan zullen we dat met je bespreken en samen bekijken hoe we dit oplossen. In het meest extreme geval vragen we je om (tijdelijk) niet meer deel te nemen aan de opleiding en eerst hulp te zoeken voor je eigen problematiek

Getuigenissen van ex-studenten

Als adem-, stress- en traumatherapeut is Emotional Freedom Techniques (EFT) een onmisbare tool geworden in mijn praktijk. Mijn kennismaking met EFT vond enkele jaren geleden plaats tijdens een workshop op een beurs. Hoewel ik meteen hiermee aan de slag ging, merkte ik al snel dat ik behoefte had aan meer diepgang. Toen kwam de opleiding van Tapping Instituut op mijn pad. Ik schreef me in voor de drie modules.

In mijn praktijk werk ik met zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Het hebben van een tool als EFT is een groot voordeel bij het werken met kinderen. Ook werk ik nog in het onderwijs waar dit een grote meerwaarde voor kan zijn.

Na het voltooien van de drie modules besloot ik mij verder te specialiseren in de Matrix Reimprinting. Deze techniek stelt me in staat om nog dieper en effectiever met EFT te werken, wat resulteert in nog betere resultaten bij mijn cliënten. Matrix Reimprinting gebruik ik ook in combinatie met regressietherapie.

De praktijkdagen tijdens de opleiding waren bijzonder waardevol. We werkten op elkaar, leerden handige tools gebruiken, ontmoetten inspirerende mensen en kregen les van een vlotte en gepassioneerde docente.

Steve Vanderhaeghen

Adem-, stress- en traumatherapeut bij Praktijk Herademing

Jarenlang heb ik babies en hun ouders begeleid op de intensieve afdeling voor prematuren. Als kindertolk heb ik me verdiept in de boodschap van het kind. En doorheen mijn liefde voor Yoga geef ik al jarenlang Yoga lessen met hart en ziel. Lichaam, geest en ziel vormen een geheel en de werking hiervan blijft me verwonderen en fascineren.

Toen de opleidingen van Tapping Instituut op mijn pad kwamen, werd ik aangestoken als een vuurpijl: dit voelde voor mij als de 'missing link' die alles wat ik al deed met elkaar verbond.

De opleiding was zo helder, heel praktisch en diepgaand. Nooit eerder volgde ik een opleiding die zo gestructureerd was als deze; theorie, praktijk en studieplatform. Ook de samenkomst van de wetenschap, de Oosterse leer, het voelen en het lichaam vormt een prachtig en compleet geheel.

Opleiding krijgen van Anna was voor mij een mix van zachte kracht, vrijheid voor eigenheid, structuur en een mengeling van diepte en humor. Ze blijft me raken in haar unieke persoonlijkheid en kennis. Dat maakt dat de leerstof als een natuurlijk iets bij me kon binnenkomen. De leeromgeving is prachtig, professioneel en warm.

Ik ben zo dankbaar dat ik nu mensen kan begeleiden die hun inzichten via het 'hoofd' vaak al hebben en klaar zijn om via het 'lichaam' te connecteren met de wijsheid die daar verborgen ligt. met EFT en Matrix Reimpinting kunnen ze nu eenvoudig en diep helend werk verrichten met grote en blijvende verandering in zichzelf en hun leven. Zo fijn om dit te mogen begeleiden .

Marleen Onghena

Yogadocent en EFT therapeute met Systemisch & Matrix werk bij Praktijk Grow Roots & Wings

Als klinisch psycholoog ben ik enorm enthousiast dat EFT en Matrix Reimprinting op mijn pad zijn gekomen. Veel van mijn cliënten hebben al een lange weg afgelegd in de hulpverlening en beschikken over veel kennis en inzicht in hun patronen. Maar wat dan…

Je kunt veel kennis en inzichten hebben, maar toch telkens opnieuw getriggerd worden. Het emotionele stuk blijft  aanwezig, je stresssysteem blijft reageren en die negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld blijven bestaan.

Sinds ik werk met EFT en Matrix Reimprinting, boek ik met mijn cliënten grote vooruitgang op deze gebieden. Wat ik bij Tapping Instituut leerde, zijn nu mijn meest gebruikte en meest geliefde tools. Deze methoden hebben niet alleen de manier waarop ik werk getransformeerd, maar ook het leven van mijn cliënten aanzienlijk verbeterd.

Shanna Verhoeven

Klinisch psycholoog bij Praktijk Your Mind Matters

Praktisch

Inschrijven

Praktisch
Data
Uren & Locatie
Kosten

Praktisch

Lesgever: Anna Legein.

Minimaal 6 – maximaal 15 deelnemers

Eerst volgende modules

 • Basismodule (2 dagen):
  • zat 4 & zon 5 mei 2024
 • Module uitdieping (2 dagen):
  • zat 14 & zon 15 september 2024
  • NIEUW! Module transgenerationeel (2 dagen):
   • zat 22 & zon 23 juni 2024

  Uren & Locatie

  Uren: vrijdag en/of zaterdag en/of zondag: 9.30 – 17.00

  Adres: Van Schoonbekestraat 115, 2018 Antwerpen

  Kosten

  Alle modules: 395 € (excl BTW)

  De prijs is inclusief hand-out, studiemateriaal, drank & versnaperingen.

  Elke cursusdag omvat minimum 6 effectieve lesuren.

  Matrix Reimprinting Basismodule

  395,00 excl. btw

  Matrix Reimprinting Module Uitdieping

  395,00 excl. btw

  Matrix Reimprinting Module Transgenerationeel

  395,00 excl. btw

  Interesse of vragen? Connecteer!

  Tapping Instituut
  Van Schoonbekestraat 115
  2018 Antwerpen

  +32 475 31 62 62
  info@tappinginstituut.be

  Anna Legein - Tapping Instituut