fbpx

Matrix Reimprinting voor professionals

Voor wie?

Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting is een verbijsterende techniek. Ze is ontstaan vanuit EFT (Emotional Freedom Techniques), maar gaat een aantal stappen verder: je combineert de kracht en diepgang van EFT met inner child work en de inzichten uit de epigenetica, quantumfysica en morfogenetische velden. 

Bij deze methode stap je als het ware binnen in de ruimte van de traumatiserende herinnering. Daar behandel je het getraumatiseerde kinddeel met EFT: je ontlaadt hierdoor oa angsten, paniek, eenzaamheid, woede en machteloosheid.

Daarnaast bied je de hulpbronnen aan die het kind op dat moment had willen hebben: mama, een troostende arm rond zijn schouders, politie, een nieuw inzicht, een begripvolle juf, geborgenheid, zicht op een goede afloop, enz). De herinnering zelf wordt hierdoor letterlijk getransformeerd en als zodanig ervaren. De cliënt kan daardoor de beperkende overtuigingen die toen zijn ontstaan, loslaten. (bijv. de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …).

Matrix Reimprinting stelt je dus in staat om diepgaand te werken op traumatiserende ervaringen, ze te ontladen en de toen ontstane overtuigingen te transformeren. Dit resulteert in fundamentele veranderingen en belevingen. Of zoals Mischa het schreef:

(…) “Ik sta nu totaal anders tegenover mijn zus – alsof ik in 2 sessies van binnenuit fundamenteel veranderd ben; ik zie haar gewoon anders! De last vh verleden die zo op onze relatie woog voel ik niet meer. Zo’n shift heb ik nog nooit eerder ervaren.”

Matrix Reimprinting werkt snel, diepgaand, grondig….en toch voelt het verrassend licht .

Voor wie?

Matrix Reimprinting is een specialisatierichting na EFT. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal.

Mooi aan het Matrix werk is dat het je ook in staat stelt een positieve ontwikkeling te projecteren op de toekomst (Future Imprinting). In die zin is het ook een sterk coachende techniek. 

Je kunt deze specialisatie volgen na het afronden van EFT module 2. Deze mag je ook bij een andere opleiding gevolgd hebben als de inhoud gelijklopend is. Dit bekijken we samen.

Inhoud van de modules

Deze modules kunnen los van elkaar gevolgd worden. Je begint met de basismodule. Hiermee kun je al verrassend veel doen!

Basismodule: 2 dagen

Module Specifieke Topics: 2 dagen

Module van conceptie tot bevalling: 2 dagen

 Elke module staat op zichzelf en bevat een mooie balans tussen theoretische inzichten en veel oefenen.

Basismodule

Tijdens deze eerste module nemen we de tijd om te landen in de realiteit en mogelijkheden van de Matrix.

Naast veel oefenen en exploreren, komen volgende theoretische onderwerpen aan bod:

 • Wat is de Matrix?
 • Wat is de Echo?
 • Van EFT naar Matrix Reimprinting
 • De 4 principes van Matrix Reimprinting
 • De energetische structuur van het universum
 • Morfische velden
 • Epigenetica
 • Body-mind: verbindt gedachte, overtuiging en biologie
 • Stress, trauma en ziekte

Module Specifieke Topics

Naast veel oefenen en bespreken van casussen, leren we Matrix Reimprinting toepassen op specifieke onderwerpen zoals:

 • Kernthema opsporen in de Matrix
 • Pijn behandelen in de Matrix
 • Matrix allergie Reimprinting
 • Emotioneel, fysiek en sexueel misbruik
 • Stress, angsten en depressie
 • Surrogaat werken
 • Werken in de Future Matrix

Module van conceptie tot bevalling

Matrix Reimprinting wordt ook gebruikt voor de periode tussen conceptie en bevalling. Een periode waarin het mensje in wording goed beschermd lijkt, maar in de realiteit alles meemaakt wat er gebeurt bij mama en in haar directe omgeving (ontslag, echtscheiding, angsten, overval, oorlog, overlijden).

 

Zoals we zullen zien is dit een relatief kwetsbare periode met een verhoogde kans op trauma en daaruit voortvloeiende beperkende overtuigingen. Een terrein met enorme mogelijkheden tot heling dmv Matrix Reimpinting

 

Specifieke aandacht gaat naar de behandeling van Twin survivors. Het overlijden van een tweelingzusje of -broertje wordt door de overlevende eenling – hoe jong ook – onbewust meestal als bijzonder traumatisch ervaren. Matrix Reimprinting blijkt een heel effectieve techniek bij het helen van deze trauma’s

 

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@tappinginstituut.be  of +32 475/31 62 62

Nota:

Tijdens de opleiding wordt veel met elkaar geoefend, maar deze opleiding is geen vervanging voor therapie! Wel vragen we je om eigen thema’s in te brengen. Er is veel ruimte om eigen ervaringen in het gebruiken en toepassen van EFT te bespreken.
Mocht je eigen thematiek te overheersend worden voor het groepsgebeuren dan zullen we dat met je bespreken en samen bekijken hoe we dit oplossen. In het meest extreme geval vragen we je om (tijdelijk) niet meer deel te nemen aan de opleiding en eerst hulp te zoeken voor je eigen problematiek

Praktisch

Deze opleidingen worden gegeven door Anna Legein.

Minimaal 4 – maximaal 12 deelnemers

KMO-portefeuille

Deze opleiding is erkend door kmo-portefeuille. Daardoor kun je als Vlaamse zelfstandige of bedrijf een beduidende korting krijgen. Klik voor meer info.

Eerstvolgende modules

 • Basismodule: vrij 18 & zat 19 september 2020
 • Module van conceptie tot bevalling: vrij 29 & zat 30 mei 2020

Uren: vrijdag en/of zaterdag 9.30 – 17.30

Adres: Van Schoonbekestraat 115, 2018 Antwerpen

320 € (excl BTW) per 2 daagse cursus 

De prijs is inclusief hand-out, studiemateriaal, drank & versnaperingen.

Elke cursusdag omvat 6 effectieve lesuren.

Schrijf hier in voor de opleiding 'Matrix Reimprinting'

Selecteer één of meerdere modules:
Basismodule - 18 & 19 september 2020Module van conceptie tot bevalling - 29 & 30 mei 2020

​Wij respecteren jouw privacy. Lees meer over hoe wij jouw persoonlijke data verwerken in onze privacyverklaring.