WAAROM EFT

Wat brengt EFT-Tapping mij als professional?

De waarde van EFT-Tapping en Matrix Reimprinting  binnen een professionele setting, kan nauwelijks overschat worden. En dit om volgende redenen:

1.

Door Tapping kalmeer je de Amygdala (Lane, 2009).

Elke emotie die je cliënt uit balans brengt (verdriet, angst, woede, machteloosheid, overweldiging, etc) kun je daadwerkelijk doen verminderen en meestal doen verdwijnen. Hierdoor ervaart je cliënt weer innerlijke rust en overzicht over de situatie. Of zoals Dr. Gabrielle Rutten (auteur ‘EFT van A tot Z’) het stelt: “EFT is vrijwel de enige techniek die negatieve, desatabiliserende emoties daadwerkelijk kan doen verdwijnen.”

2.

De basistechniek is eenvoudig aan te leren.

Hierdoor kan je cliënt thuis of op het werk lastige emoties ‘ontladen’ binnen enkele minuten. Denk daarbij aan zenuwachtigheid voor een evaluatiegesprek, angst voor een vergadering, boos omdat dochterlief een bluts in de wagen heeft gereden, etc

3.

EFT wordt wereldwijd ingezet bij angsten. 

De methode heeft hierbij een uitzonderlijk hoog success-rate. Praten over angst heeft weinig zin, omdat het limbische brein – waar de angsten ontstaan – preverbaal is. EFT-Tapping werkt in ter hoogte van de Amygdala in dat limbische brein. De stressrespons neemt af zodat de persoon weer overzicht heeft over de situatie en zijn corticale functies weer optimaal ter beschikking heeft. Binnen de sessie zie je als behandelaar een fundamentele verschuiving van overleven naar leven.

4.

EFT & Matrix Reimprinting stellen je in staat om te werken op het niveau waar negatieve en beperkende overtuigingen ontstaan.

Overtuigingen zoals “ik ben niet goed genoeg”, “dit ga ik nooit kunnen”, “het is mijn schuld”, etc  verdwijnen daadwerkelijk. Uit de epigenetica blijkt hoe belangrijk dit is voor de gezondheid van je cliënt!

5.

EFT & Matrix Reimprinting zijn opvallend effectief bij het behandelen van trauma.

Ze worden al jarenlang ingezet bij PTSS. Gekend is oa het EFT-werk bij Amerikaanse oorlogsveteranen (zie bijv. “Tapping for war veterans”).

6.

EFT werkt direct in op de Amygdala.

Stress neemt meteen, merkbaar en meetbaar af. Hierdoor is EFT-Tapping breed inzetbaar bij stressreductie programma’s.

7.

EFT wordt wereldwijd steeds meer ingezet op scholen:  kleuter, lagere en middelbare!

De kinderen en jongeren worden rustiger, werken beter samen, de faalangst neemt af en moeilijke emotionele momenten kunnen veel beter gehanteerd worden. Tapping Instituut heeft zich daardoor laten inspireren: we hebben een scholenproject opgezet, dat vanaf schooljaar 2024-25 start met opleidingsmomenten voor leerkrachten.
Voor meer informatie zie EFT op school.

8.

Verrassend zijn de opmerkelijke resultaten van EFT bij fysieke pijnen.

Hierover werd in 2012 en 2019  the Tapping World Summit  georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend online event met tientallen topsprekers over EFT-Tapping. Beide events gingen over EFT bij pijn en werden online telkens bezocht door bijna 500.000 mensen! De resultaten van EFT bij fysieke pijnen zijn opmerkelijk!

9.

EFT krijgt steeds vaker zijn plaats binnen coaching van topsporters.

Atleten kunnen de (faal)angst beter loslaten, de concentratie en innerlijke rust verhoogt en er is veel winst te boeken rond beperkende overtuigingen. 

10.

Tapping is een verrassende en effectieve interventietechniek.

Een rijke aanvulling op wat je nu al doet, want het laat zich goed combineren met andere methoden.

EFT-Tapping is a simple, powerful process that can profoundly influence gene expression, health and behaviour.

Dr. Bruce Lipton

Auteur van ‘The Biology of Belief’

Eindelijk een therapie die snel, blijvend en grondig resultaten oplevert. Dit gebeurt op een wijze die voor velen onbegrijpelijk en daardoor ook ongeloofwaardig is. Zij die zich daar niet door hebben laten weerhouden zijn verrast en blij dat ze het zijn tegengekomen. In de loop van de jaren heb ik geleerd dat nieuwe ontwikkelingen in de medische wetenschap langzaam ingang vinden. Maar deze enorme tijd- en kostenbesparende methode zal in de toekomst zeker verder voet aan de grond krijgen.

Dr. Van Apeldoorn

Culemborg

Schrijf je in voor de basisworkshop 'Leer zelf EFT'!

Opleidingen Tapping Instituut

"De waarde van EFT en Matrix Reimprinting kan nauwelijks overschat worden binnen een professionele setting." Versterk jouw praktijk en neem een kijkje in ons aanbod.

Basisworkshop Leer zelf EFT - Tapping Instituut

Basisworkshop 'Leer zelf EFT!'

In één avond leer je het EFT basisprotocol doeltreffend op jezelf toe te passen bij lastige emoties, fysieke klachten, of pijnlijke herinneringen.

Opleiding EFT voor Professionals - Tapping Instituut

EFT voor Professionals

Voor iedereen die professioneel, effectief en verantwoord wilt leren werken met EFT-Tapping.

Opleiding Matrix Reimprinting voor Professionals - Tapping Instituut

Matrix Reimprinting voor professionals

Een unieke energetische werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt.

Opleiding Hartcoherentie voor EFT behandelaars - Tapping Instituut

Hartcoherentie voor EFT behandelaars

Eendaagse bijscholing Hartcoherentie specifiek voor EFT behandelaars.

Getuigenissen van ex-studenten

Als adem-, stress- en traumatherapeut is Emotional Freedom Techniques (EFT) een onmisbare tool geworden in mijn praktijk. Mijn kennismaking met EFT vond enkele jaren geleden plaats tijdens een workshop op een beurs. Hoewel ik meteen hiermee aan de slag ging, merkte ik al snel dat ik behoefte had aan meer diepgang. Toen kwam de opleiding van Tapping Instituut op mijn pad. Ik schreef me in voor de drie modules.

In mijn praktijk werk ik met zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Het hebben van een tool als EFT is een groot voordeel bij het werken met kinderen. Ik werk ook in het onderwijs, waar dit een duidelijke meerwaarde blijkt te zijn.

Na het voltooien van de drie modules besloot ik mij verder te specialiseren in de Matrix Reimprinting. Deze techniek stelt me in staat om nog dieper en effectiever met EFT te werken, wat resulteert in nog betere resultaten bij mijn cliënten. Matrix Reimprinting gebruik ik ook in combinatie met regressietherapie.

De praktijkdagen tijdens de opleiding waren bijzonder waardevol. We werkten op elkaar, leerden handige tools gebruiken, ontmoetten inspirerende mensen en kregen les van een vlotte en gepassioneerde docente.

Steve Vanderhaeghen

Adem-, stress- en traumatherapeut bij Praktijk Herademing

Jarenlang heb ik babies en hun ouders begeleid op de intensieve afdeling voor prematuren. Als kindertolk heb ik me verdiept in de boodschap van het kind. En doorheen mijn liefde voor Yoga geef ik al jarenlang Yoga lessen met hart en ziel. Lichaam, geest en ziel vormen een geheel en de werking hiervan blijft me verwonderen en fascineren.

Toen de opleidingen van Tapping Instituut op mijn pad kwamen, werd ik aangestoken als een vuurpijl: dit voelde voor mij als de 'missing link' die alles wat ik al deed met elkaar verbond.

De opleiding was zo helder, heel praktisch en diepgaand. Nooit eerder volgde ik een opleiding die zo gestructureerd was als deze; theorie, praktijk en studieplatform. Ook de samenkomst van de wetenschap, de Oosterse leer, het voelen en het lichaam vormt een prachtig en compleet geheel.

Opleiding krijgen van Anna was voor mij een mix van zachte kracht, vrijheid voor eigenheid, structuur en een mengeling van diepte en humor. Ze blijft me raken in haar unieke persoonlijkheid en kennis. Dat maakt dat de leerstof als een natuurlijk iets bij me kon binnenkomen. De leeromgeving is prachtig, professioneel en warm.

Ik ben zo dankbaar dat ik nu mensen kan begeleiden die hun inzichten via het 'hoofd' vaak al hebben en klaar zijn om via het 'lichaam' te connecteren met de wijsheid die daar verborgen ligt. met EFT en Matrix Reimpinting kunnen ze nu eenvoudig en diep helend werk verrichten met grote en blijvende verandering in zichzelf en hun leven. Zo fijn om dit te mogen begeleiden .

Marleen Onghena

Yogadocent en EFT therapeute met Systemisch & Matrix werk bij Praktijk Grow Roots & Wings

Als klinisch psycholoog ben ik enorm enthousiast dat EFT en Matrix Reimprinting op mijn pad zijn gekomen. Veel van mijn cliënten hebben al een lange weg afgelegd in de hulpverlening en beschikken over veel kennis en inzicht in hun patronen. Maar wat dan…

Je kunt veel kennis en inzichten hebben, maar toch telkens opnieuw getriggerd worden. Het emotionele stuk blijft  aanwezig, je stresssysteem blijft reageren en die negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld blijven bestaan.

Sinds ik werk met EFT en Matrix Reimprinting, boek ik met mijn cliënten grote vooruitgang op deze gebieden. Wat ik bij Tapping Instituut leerde, zijn nu mijn meest gebruikte en meest geliefde tools. Deze methoden hebben niet alleen de manier waarop ik werk getransformeerd, maar ook het leven van mijn cliënten aanzienlijk verbeterd.

Shanna Verhoeven

Klinisch psycholoog bij Praktijk Your Mind Matters

Interesse of vragen? Connecteer!

Tapping Instituut
Van Schoonbekestraat 115
2018 Antwerpen

+32 475 31 62 62
info@tappinginstituut.be

Anna Legein - Tapping Instituut