Wat brengt EFT-Tapping jou als professional?

De waarde van EFT-Tapping en Matrix Reimprinting  binnen een professionele setting, kan nauwelijks overschat worden. En dit om volgende redenen:

  • Door Tapping kalmeer je de Amygdala (Lane, 2009). Elke emotie die je cliënt uit balans brengt (verdriet, angst, woede, machteloosheid, overweldiging, etc) kun je dus daadwerkelijk doen verminderen en meestal doen verdwijnen. Hierdoor ervaart je cliënt weer innerlijke rust en overzicht over de situatie. Of zoals Dr. Gabrielle Rutten (auteur van ‘EFT van A tot Z’ het stelt: “EFT is vrijwel de enige techniek die negatieve, beperkende emoties daadwerkelijk kan doen verdwijnen.”
  • De basistechniek is eenvoudig aan te leren aan je cliënt: hierdoor kan hij thuis of op zijn werk lastige emoties ‘ontladen’ binnen enkele minuten. Denk daarbij aan zenuwachtigheid voor een evaluatiegesprek, angst voor een vergadering, boos omdat dochterlief een bluts in de wagen heeft gereden, etc
  • EFT wordt wereldwijd veel ingezet bij angsten. De methode heeft hierbij een uitzonderlijk hoog success-rate. Praten over angst heeft weinig zin, omdat het limbische brein – waar de angsten ontstaan – preverbaal is. EFT-Tapping werkt in ter hoogte van de Amygdala in dat limbische brein. De stressrespons neemt af zodat de persoon weer overzicht heeft over de situatie en zijn corticale functies weer optimaal ter beschikking heeft. Binnen enkele minuten tijd zie je een verschuiving van overleven naar leven.
  • EFT & Matrix Reimprinting stellen je in staat om te werken op het niveau waar negatieve en beperkende overtuigingen ontstaan. Overtuigingen zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘dit ga ik nooit kunnen’, ‘het is mijn schuld’, etc  verdwijnen daadwerkelijk. Uit de epigenetica blijkt hoe belangrijk dit is voor de gezondheid van je cliënt!
  • EFT & Matrix Reimprinting zijn opvallend effectief bij het behandelen van trauma. Ze worden al jarenlang ingezet bij PTSS. Gekend is oa het EFT-werk bij Amerikaanse oorlogsveteranen (zie bijv. “Tapping for war veterans”).
  • EFT werkt direct in op de Amygdala, waardoor stress meteen en merkbaar afneemt. Hierdoor is EFT-Tapping breed inzetbaar bij stressreductie programma’s.
  • EFT wordt wereldwijd steeds meer ingezet op scholen: kleuter, lagere en middelbare! De kinderen en jongeren worden rustiger, werken beter samen, de faalangst neemt af en moeilijke emotionele momenten kunnen veel beter gehanteerd worden.
  • Verrassend zijn de opmerkelijke resultaten van EFT bij fysieke pijnen. Hierover werd in 2012 en 2019 een webinar georganiseerde door ‘the tapping solution’. Beide werden toen al online bezocht door bijna 500.000 mensen!
  • EFT krijgt steeds vaker zijn plaats binnen coaching van topsporters: atleten kunnen de (faal)angst beter loslaten, de concentratie en innerlijke rust verhoogt en er is veel winst te boeken rond beperkende overtuigingen.
  • Tapping is een verrassende en effectieve interventietechniek. Een rijke aanvulling op wat je nu al doet, want het laat zich heel goed combineren met andere methoden.

Misschien interesseert dit je ook: ‘Wat zegt de wetenschap over EFT-Tapping?’

 

EFT-Tapping is a simple, powerful process that can profoundly influence gene expression, health and behaviour.’

Dr. Bruce Lipton, auteur van ‘The Biology of Belief’

“Eindelijk een therapie die snel, blijvend en grondig resultaten oplevert. Dit gebeurt op een wijze die voor velen onbegrijpelijk en daardoor ook ongeloofwaardig is. Zij die zich daar niet door hebben laten weerhouden zijn verrast en blij dat ze het zijn tegengekomen. In de loop van de jaren heb ik geleerd dat nieuwe ontwikkelingen in de medische wetenschap langzaam ingang vinden. Maar deze enorme tijd- en kostenbesparende methode zal in de toekomst zeker meer voet aan de grond krijgen.”

Dr. Van Apeldoorn, Culemborg