Tapping Instituut

Anna Legein

Van Schoonbekestraat 115
2018 Antwerpen

+32 475 31 62 62
info@tappinginstituut.be

of Hoe bereik je ons?

Met openbaar vervoer: In de directe omgeving zijn verschillende bus- en tramhaltes (www.delijn.be).

Vanaf Berchem Station:
Bus 30 richting Antwerpen Zuid aan de voorkant van het station (plein oversteken), 3 bussen per uur, 18 minuten rijtijd, afstappen halte Van Schoonbekestraat of Markgravelei. 300 m stappen.
Vanaf Centraal Station:
opstappen halte Antwerpen Diamant metro. Neem de metro tram 6 of 2 richting Hoboken/Olympiade, rijtijd 11 minuten, afstappen halte Harmonie, 600 meter stappen. 

Met de stadsfiets ‘Velo‘: Velo brengt je snel en fileloos overal in de stad. (www.velo-antwerpen.be)
fietstation aan Hof van Leysen, Van Trierstraat en Lange Lozanastraat 

Te voetVanaf Berchem station: via de achteruitgang (met de trapjes naar beneden, schuin rechts oversteken) de Boomgaardstraat volledig uitlopen, de Prins Albertlei links van het park volgen, de Elisabethlei/ Jan Van Rijswijcklaan oversteken en rechts volgen, rechtsaf de Markgravelei in en na 150 meter rechts de Van Schoonbekestraat in.

Met de wagen: Parkeren is niet altijd eenvoudig in dit stadsdeel en is meestal betalend.  

Een paar opties:

  • Even een paar straten rondrijden biedt meestal een oplossing.
  • Op de hoek van de van Schoonbekestraat met de Lange Lozanastraat is er een Carrefour met ondergrondse parking. Als je uit de UITgang vd parkeerplaats stapt, ben je 150 m van ons huis. Open van 8.00 – 20.00 behalve op zon- en feestdagen. Anderhalf uur gratis als je een aankoop doet. Dus ideaal voor een sessie
  • Er is een vernieuwde Aldi met grote Parking op de Lange Lozanastraat 177/179. Dit is op 200 m van ons huis. Open van 8.30 – 19.00 behalve op zon- en feestdagen. Als je voor het verlaten iets gaat kopen, kun je zo weer buiten. Ze hebben geen duidelijke regeling over hoe lang je kunt blijven staan. zeker lang genoeg voor een sessie, voor een lesdag is het niet duidelijk.
  • Er is een grote publieke parkeerruimte (PIVA parking) aan de rand van de binnensingel (waar de Arthur Goemaerelei en de Desguinlei samenkomen). Deze is gratis en op 10 minuten stappen van ons huis. Je wandelt door de Arthur Goemaerelei tot de Markgraevelei. Dan 1e Links, 1e Rechts en je bent in de Van Schoonbekestraat! Succes! (Let op: deze parking is niet beschikbaar op vrijdag van 11 tot 17u omdat het daar dan markt is.)
  • Parkeerborden: Als je ergens parkeert waar het betalend parkeren is (staat aangegeven dmv onderstaand parkeerbord, dat je niet altijd gemakkelijk ziet want het is een dunne plaat), kan je enkel nog elektronisch betalen (niet cash en niet per sms).

Al de bovenstaande tips zijn op eigen risico!

Antwerpen Lage Emissie Zone

Tapping Instituut ligt binnen de lage-emissiezone (LEZ) die sinds 1 februari 2017 in Antwerpen van kracht is om de luchtkwaliteit te bevorderen. Alleen voertuigen met de vereiste euronorm mogen de stad nog in. De meest vervuilende voertuigen mogen niet meer binnen. Het gaat vooral om oudere diesels en heel oude benzinewagens. Meer info vind je op LEZ Antwerpen.