OVER EFT

Wat is EFT-tapping?

EFT-Tapping is een interventietechniek die vooral bijzonder effectief blijkt bij het behandelen van stress, trauma en  angsten.

Deze techniek is ontstaan uit een combinatie van inzichten uit Oost en West: acupunctuurpunten worden gebruikt samen met recente inzichten uit o.a. neurowetenschappen, trauma-research, NLP en mindfulness. Het doel is om fundamentele veranderingen teweeg te brengen in brein, lichaam en het onderliggend energetisch systeem.

Tijdens een EFT- sessie worden twee elementen gecombineerd: we benoemen het probleem (bijv: paniek voor mijn wiskunde examen ) en tegelijk tikken we met de vingerpunten zacht op specifieke punten op het lichaam. De paniek neemt snel,  waarneembaar en meetbaar af.

Opmerkelijke aan EFT-Tapping is dat storende emoties, fysieke klachten, beperkende overtuigingen en traumatiserende herinneringen opvallend snel verminderen en verdwijnen. De patiënt/cliënt ervaart  minder pijn, rustigere gedachten, een diepere ademhaling, meer innerlijke rust en ruimte, en daardoor ook veel meer innerlijke vrijheid (EFT staat voor Emotional Freedom Techniques). Door deze interessante resultaten groeit EFT-Tapping wereldwijd zienderogen.

Om al die redenen wordt EFT-Tapping al decennia lang wetenschappelijk onderzocht. Dankzij meer dan 300 gepubliceerde wetenschappelijke studies wordt EFT-Tapping al meerdere jaren geclassificeerd als ‘evidence-based practice’.

Zo blijkt bijv. uit de research Dr. Lane (J.R.Lane, 2009) dat Tapping op acupunctuurpunten zorgt voor ontspanning ter hoogte van de Amygdala in ons limbische brein. De Amygdala speelt een hoofdrol in het detecteren van stressvolle situaties. Door EFT toe te passen wordt de stressrespons afgebouwd daar waar hij ontstaat: in ons brein. Dit is ook meteen voelbaar in ons lichaam. Lees hier meer over bij ‘Wat zegt de wetenschap over EFT?  of bekijk de video The Science of Tapping.

WAAROM EFT?

EFT is een veilige en effectieve techniek

EFT blijkt een veilige en zeer effectieve techniek te zijn! Opvallend daarbij is de vaak verrassend snelle én blijvende verbetering. Regelmatig blijkt EFT te werken waar niets anders resultaat geeft. Niet voor niets wordt EFT ingezet bij hulpprogramma’s voor kindsoldaten & oorlogsveteranen, bij het Rode Kruis in oorlogsgebieden, in steeds meer scholen en in verschillende Duitse Kankerklinieken.

Wil je ervaren en begrijpen hoe EFT werkt, schrijf je dan in voor onze maandelijkse online basisworkshop Leer zelf EFT.

Overweeg je om als professional EFT in te zetten tijdens je werk, bezoek dan Wat brengt EFT-Tapping mij als professional?

Zoek je concrete informatie over de opleidingen, bezoek dan  EFT opleiding voor professionals.

Opm: In Nederland noemen ze EFT-Tapping ook wel ‘kloppen‘. In België noemen we het meestal ‘tikken‘. De Engelstaligen spreken over ‘Tapping’ of ‘EFT-Tapping’.

Schrijf je in voor de basisworkshop 'Leer zelf EFT'!

Opleidingen Tapping Instituut

"De waarde van EFT en Matrix Reimprinting kan nauwelijks overschat worden binnen een professionele setting." Versterk jouw praktijk en neem een kijkje in ons aanbod.

Basisworkshop Leer zelf EFT - Tapping Instituut

Basisworkshop 'Leer zelf EFT!'

In één avond leer je het EFT basisprotocol doeltreffend op jezelf toe te passen bij lastige emoties, fysieke klachten, of pijnlijke herinneringen.

Opleiding EFT voor Professionals - Tapping Instituut

EFT voor Professionals

Voor iedereen die professioneel, effectief en verantwoord wilt leren werken met EFT-Tapping.

Opleiding Matrix Reimprinting voor Professionals - Tapping Instituut

Matrix Reimprinting voor professionals

Een unieke energetische werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt.

Opleiding Hartcoherentie voor EFT behandelaars - Tapping Instituut

Hartcoherentie voor EFT behandelaars

Eendaagse bijscholing Hartcoherentie specifiek voor EFT behandelaars.

Getuigenissen van ex-studenten

Als adem-, stress- en traumatherapeut is Emotional Freedom Techniques (EFT) een onmisbare tool geworden in mijn praktijk. Mijn kennismaking met EFT vond enkele jaren geleden plaats tijdens een workshop op een beurs. Hoewel ik meteen hiermee aan de slag ging, merkte ik al snel dat ik behoefte had aan meer diepgang. Toen kwam de opleiding van Tapping Instituut op mijn pad. Ik schreef me in voor de drie modules.

In mijn praktijk werk ik met zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Het hebben van een tool als EFT is een groot voordeel bij het werken met kinderen. Ook werk ik nog in het onderwijs waar dit een grote meerwaarde voor kan zijn.

Na het voltooien van de drie modules besloot ik mij verder te specialiseren in de Matrix Reimprinting. Deze techniek stelt me in staat om nog dieper en effectiever met EFT te werken, wat resulteert in nog betere resultaten bij mijn cliënten. Matrix Reimprinting gebruik ik ook in combinatie met regressietherapie.

De praktijkdagen tijdens de opleiding waren bijzonder waardevol. We werkten op elkaar, leerden handige tools gebruiken, ontmoetten inspirerende mensen en kregen les van een vlotte en gepassioneerde docente.

Steve Vanderhaeghen

Adem-, stress- en traumatherapeut bij Praktijk Herademing

Jarenlang heb ik babies en hun ouders begeleid op de intensieve afdeling voor prematuren. Als kindertolk heb ik me verdiept in de boodschap van het kind. En doorheen mijn liefde voor Yoga geef ik al jarenlang Yoga lessen met hart en ziel. Lichaam, geest en ziel vormen een geheel en de werking hiervan blijft me verwonderen en fascineren.

Toen de opleidingen van Tapping Instituut op mijn pad kwamen, werd ik aangestoken als een vuurpijl: dit voelde voor mij als de 'missing link' die alles wat ik al deed met elkaar verbond.

De opleiding was zo helder, heel praktisch en diepgaand. Nooit eerder volgde ik een opleiding die zo gestructureerd was als deze; theorie, praktijk en studieplatform. Ook de samenkomst van de wetenschap, de Oosterse leer, het voelen en het lichaam vormt een prachtig en compleet geheel.

Opleiding krijgen van Anna was voor mij een mix van zachte kracht, vrijheid voor eigenheid, structuur en een mengeling van diepte en humor. Ze blijft me raken in haar unieke persoonlijkheid en kennis. Dat maakt dat de leerstof als een natuurlijk iets bij me kon binnenkomen. De leeromgeving is prachtig, professioneel en warm.

Ik ben zo dankbaar dat ik nu mensen kan begeleiden die hun inzichten via het 'hoofd' vaak al hebben en klaar zijn om via het 'lichaam' te connecteren met de wijsheid die daar verborgen ligt. met EFT en Matrix Reimpinting kunnen ze nu eenvoudig en diep helend werk verrichten met grote en blijvende verandering in zichzelf en hun leven. Zo fijn om dit te mogen begeleiden .

Marleen Onghena

Yogadocent en EFT therapeute met Systemisch & Matrix werk bij Praktijk Grow Roots & Wings

Als klinisch psycholoog ben ik enorm enthousiast dat EFT en Matrix Reimprinting op mijn pad zijn gekomen. Veel van mijn cliënten hebben al een lange weg afgelegd in de hulpverlening en beschikken over veel kennis en inzicht in hun patronen. Maar wat dan…

Je kunt veel kennis en inzichten hebben, maar toch telkens opnieuw getriggerd worden. Het emotionele stuk blijft  aanwezig, je stresssysteem blijft reageren en die negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld blijven bestaan.

Sinds ik werk met EFT en Matrix Reimprinting, boek ik met mijn cliënten grote vooruitgang op deze gebieden. Wat ik bij Tapping Instituut leerde, zijn nu mijn meest gebruikte en meest geliefde tools. Deze methoden hebben niet alleen de manier waarop ik werk getransformeerd, maar ook het leven van mijn cliënten aanzienlijk verbeterd.

Shanna Verhoeven

Klinisch psycholoog bij Praktijk Your Mind Matters

Interesse of vragen? Connecteer!

Tapping Instituut
Van Schoonbekestraat 115
2018 Antwerpen

+32 475 31 62 62
info@tappinginstituut.be

Anna Legein - Tapping Instituut