Wat zegt de wetenschap over EFT?

“Storende emoties, fysieke klachten en traumatiserende herinneringen verdwijnen dmv EFT” (Bruce Lipton, PhD).  Door deze opmerkelijke resultaten groeit EFT-Tapping wereldwijd snel.  Er wordt ook al jarenlang grondig  wetenschappelijk onderzoek verricht naar EFT. De belangrijkste onderzoekscentra zijn momenteel Harvard Medical School in de VS en Bond University in Australië. Momenteel zijn er meer dan 275 wetenschappelijke ‘peer-reviewed’ artikels gepubliceerd. Alleen al maar in het Engels!  Hierdoor wordt EFT-Tapping momenteel erkend als ‘evidence-based practice’.

Vers van de pers en heel boeiend! De bovenste video in de rechter kolom is een recent interview van Jessica Ortner met de Australische researcher Peta Stapleton. Het gaat specifiek over het wetenschappelijke onderzoek naar EFT. De tweede video bestaat uit kortere uitspraken van wetenschappers en artsen over de mogelijkheden van EFT-Tapping

Een overzicht van verschillende studies vind je oa op onderstaande websites:

Een van de toonaangevende onderzoekers is Dr Peta Stapleton, associate professor psychologie aan de Bond University (Australië). Ze focust haar onderzoek vooral op EFT en vertaalt de resultaten in heldere boodschappen voor de niet wetenschappers. Zo toonde een recente studie aan dat het stresshormoon Cortisol met 43% afneemt na een uur EFT! (APA Journal.) 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

Tapping Instituut - EFT voor professionals