Wat zegt de wetenschap over EFT?

‘Storende emoties, fysieke klachten en traumatiserende herinneringen verdwijnen dmv EFT.’ (Bruce Lipton, PhD).  Door deze opmerkelijke resultaten groeit EFT-Tapping wereldwijd snel.  Er wordt ook al jarenlang grondig  wetenschappelijk onderzoek verricht naar EFT. De belangrijkste onderzoekscentra zijn momenteel Harvard Medical School in de VS, Bond University in Australië en Staffordshire University in GB. Er zijn op dit moment meer dan 300 wetenschappelijke ‘peer-reviewed’ artikels gepubliceerd, alleen al maar in het Engels! Hierdoor is EFT-Tapping erkend als ‘evidence-based practice’.

Vers van de pers en heel boeiend! De tweede video in de rechter kolom is een recent interview van Jessica Ortner met de Australische researcher Dr. Peta Stapleton. Het gaat specifiek over het wetenschappelijke onderzoek naar EFT. De tweede video bestaat uit kortere uitspraken van wetenschappers en artsen over de mogelijkheden van EFT-Tapping

Een overzicht van verschillende wetenschappelijke studies vind je oa op onderstaande websites:

Dr. Peta Stapleton, associate professor psychologie aan de Bond University (Australië) is een toonaangevende onderzoeker. Ze focust haar werk vooral op EFT en vertaalt de resultaten in heldere boodschappen, ook voor niet wetenschappers. Zo toonde een recente studie aan dat het stresshormoon Cortisol met 43% afneemt na een uur EFT! (APA Journal.)