fbpx

Matrix Reimprinting voor professionals

Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting is een diepgaande techniek. Ze is ontstaan vanuit EFT (Emotional Freedom Techniques), maar gaat een aantal stappen verder: je combineert de kracht en diepgang van EFT met inner child work en de inzichten uit de epigenetica, quantumfysica en morfogenetische velden. 

Bij deze methode stap je als het ware binnen in de ruimte van de traumatiserende herinnering. Daar behandel je het getraumatiseerde kinddeel met EFT: je ontlaadt hierdoor oa angsten, paniek, eenzaamheid, woede en machteloosheid.

Daarnaast bied je de hulpbronnen aan die het kind op dat moment had willen hebben: mama, een troostende arm rond zijn schouders, politie, een nieuw inzicht, een begripvolle juf, geborgenheid, zicht op een goede afloop, enz). De herinnering zelf wordt hierdoor letterlijk getransformeerd en als zodanig ervaren. De cliënt kan daardoor de beperkende overtuigingen die toen zijn ontstaan, loslaten. (bijv. de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …).

Matrix Reimprinting stelt je dus in staat om diepgaand te werken op traumatiserende ervaringen, ze te ontladen van de emotionele last en de toen ontstane overtuigingen te transformeren. Dit resulteert in fundamentele veranderingen en belevingen. Of zoals Mischa het beschreef:

(…) “Ik sta nu totaal anders tegenover mijn zus – alsof ik in 2 sessies van binnenuit fundamenteel veranderd ben; ik zie haar gewoon anders! De last vh verleden die zo op onze relatie woog voel ik niet meer. Zo’n shift heb ik nog nooit eerder ervaren.”

Voor wie?

Ben je al enthousiast over EFT? Overweeg dan de basisformule van Matrix Reimprinting . In twee dagen tijd leer je je EFT kennis toe te passen in een totaal nieuwe omgeving. Hierbij ga je oa gebruik maken van de inzichten van de epigenetica, quantumfysica, heartmath en veldentheorieën. 

Het resultaat is een verrassend milde en unieke werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal.

Mooi aan het Matrix werk is dat het je ook in staat stelt een positieve ontwikkeling te projecteren op de toekomst (Future Imprinting). In die zin is het ook een sterk coachende techniek. 

Opbouw van de modules

Matrix Reimprinting is een specialisatierichting na EFTJe  kunt het volgen na het afronden van EFT module 2. Deze mag je ook bij een andere opleiding gevolgd hebben als de inhoud gelijklopend is. Dit bekijken we samen.

Je start met de Matrix Reimprinting BASISMODULE. Daarmee kun je al verrassend veel! Wil je je daarna verder verdiepen in de boeiende wereld van Matrix Reimprinting dan kun je kiezen voor de module UITDIEPING en/of  de module VAN CONCEPTIE TOT BEVALLING.

Elke module bestaat uit 2 lesdagen (12 lesuren), staat op zichzelf en bevat een interessante balans tussen theoretische inzichten en praktijk.

Meer info over Matrix Reimprinting BASISMODULE

Meer info over Matrix Reimprinting UITDIEPING

Meer info over Matrix Reimprinting VAN CONCEPTIE TOT BEVALLING

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@tappinginstituut.be  of +32 475/31 62 62

Nota:

Tijdens de opleiding wordt veel met elkaar geoefend, maar deze opleiding is geen vervanging voor therapie! Wel vragen we je om eigen thema’s in te brengen. Er is veel ruimte om eigen ervaringen in het gebruiken en toepassen van EFT te bespreken.
Mocht je eigen thematiek te overheersend worden voor het groepsgebeuren dan zullen we dat met je bespreken en samen bekijken hoe we dit oplossen. In het meest extreme geval vragen we je om (tijdelijk) niet meer deel te nemen aan de opleiding en eerst hulp te zoeken voor je eigen problematiek

Praktisch

Deze opleidingen worden gegeven door Anna Legein.

Minimaal 4 – maximaal 12 deelnemers

KMO-portefeuille

Deze opleiding is erkend door kmo-portefeuille. Daardoor kun je als Vlaamse zelfstandige of bedrijf een beduidende korting krijgen. Klik voor meer info.

Eerstvolgende modules

  • Basismodule: vrij 18 & zat 19 september 2020
  • Module van conceptie tot bevalling: vrij 16 en zat 17 oktober 2020

Uren: vrijdag en/of zaterdag 9.30 – 17.30

Adres: Van Schoonbekestraat 115, 2018 Antwerpen

320 € (excl BTW) per 2 daagse cursus 

De prijs is inclusief hand-out, studiemateriaal, drank & versnaperingen.

Elke cursusdag omvat 6 effectieve lesuren.

Schrijf hier in voor de opleiding 'Matrix Reimprinting'

Selecteer één of meerdere modules:
Basismodule - 18 & 19 september 2020Module van conceptie tot bevalling - 16 & 17 oktober 2020

​Wij respecteren jouw privacy. Lees meer over hoe wij jouw persoonlijke data verwerken in onze privacyverklaring.