Matrix Reimprinting voor professionals

In het kort

 • Matrix Reimprinting is gebaseerd op EFT, maar gaat een stuk verder.
 • Doel is het transformeren van onbewuste beperkende overtuigingen.
 • Wordt vooral gebruikt voor diepgaand traumawerk (ook prenataal). 
 • Cursus ook toegankelijk voor mensen van andere EFT vooropleidingen!

ALLE PRAKTISCHE INFO zoals prijzen, data, locatie en inschrijvingsformulier vind je onderaan deze pagina.

Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting is een diepgaande techniek. Ze is ontstaan vanuit EFT (Emotional Freedom Techniques), maar gaat een aantal stappen verder: je combineert de kracht en diepgang van EFT met inner child work en de inzichten uit de epigenetica, quantumfysica en morfogenetische velden. 

Bij deze methode stap je als het ware binnen in de ruimte van de traumatiserende herinnering. Daar behandel je het getraumatiseerde kinddeel met EFT: je ontlaadt hierdoor oa angsten, paniek, eenzaamheid, woede en machteloosheid.

Daarnaast bied je de hulpbronnen aan die het kind op dat moment had willen hebben: mama, een troostende arm rond zijn schouders, politie, een nieuw inzicht, een begripvolle juf, geborgenheid, zicht op een goede afloop, enz). De herinnering zelf wordt hierdoor letterlijk getransformeerd en als zodanig ervaren. De cliënt kan daardoor de beperkende overtuigingen die toen zijn ontstaan, loslaten. (bijv. de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …).

Matrix Reimprinting stelt je dus in staat om diepgaand te werken op traumatiserende ervaringen, ze te ontladen van de emotionele last en de toen ontstane overtuigingen te transformeren. Dit resulteert in fundamentele veranderingen en belevingen. Of zoals Mischa het beschreef:

(…) “Ik sta nu totaal anders tegenover mijn zus – alsof ik in 2 sessies van binnenuit fundamenteel veranderd ben; ik zie haar gewoon anders! De last vh verleden die zo op onze relatie woog voel ik niet meer. Zo’n shift heb ik nog nooit eerder ervaren.”

Voor wie?

Ben je al enthousiast over EFT? Overweeg dan de basismodule van Matrix Reimprinting . In twee dagen tijd leer je je EFT kennis toe te passen in een totaal nieuwe omgeving. Hierbij ga je oa gebruik maken van de inzichten van de epigenetica, quantumfysica, heartmath en veldentheorieën. 

Het resultaat is een verrassend milde en unieke werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal.

Mooi aan het Matrix werk is dat het je ook in staat stelt een positieve ontwikkeling te projecteren op de toekomst (Future Imprinting). In die zin is het ook een sterk coachende techniek. 

Opbouw van de modules

Matrix Reimprinting is een specialisatierichting na EFTJe  kunt het pas volgen na het afronden van EFT module 2. Deze mag je ook bij een andere opleiding gevolgd hebben als de inhoud gelijklopend is. Dit bekijken we samen.

Je start met de module Matrix Reimprinting BASIS. Daarmee kun je al verrassend veel! Hierna volgt de module  Matrix Reimprinting UITDIEPING. Beide zijn nodig om erkend te kunnen worden als MR practitioner. Als je je daarna  verder wilt verdiepen in de boeiende wereld van Matrix Reimprinting kun je de fascinerende module VAN CONCEPTIE TOT BEVALLING volgen. Vanaf 2024 voorzien we ook een module Matrix Reimprinting TRANSGENERATIONEEL.

Elke module bestaat uit 2 lesdagen (12 lesuren), staat op zichzelf en bevat een interessante balans tussen theoretische inzichten en praktijk.

Meer info over Matrix Reimprinting BASISMODULE

Meer info over Matrix Reimprinting UITDIEPING

Meer info over Matrix Reimprinting VAN CONCEPTIE TOT BEVALLING

Meer info over Matrix Reimprinting TRANSGENERATIONEEL

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@tappinginstituut.be  of +32 475/31 62 62

Nota:

Tijdens de opleiding wordt veel met elkaar geoefend, maar deze opleiding is geen vervanging voor therapie! Wel vragen we je om eigen thema’s in te brengen. Er is veel ruimte om eigen ervaringen in het gebruiken en toepassen van EFT te bespreken.
Mocht je eigen thematiek te overheersend worden voor het groepsgebeuren dan zullen we dat met je bespreken en samen bekijken hoe we dit oplossen. In het meest extreme geval vragen we je om (tijdelijk) niet meer deel te nemen aan de opleiding en eerst hulp te zoeken voor je eigen problematiek

”Mind-blowing! Anna – echt!!! Ik zit al 27 jaar in het vak, maar heb nooit een echt goeie tool gevonden voor het werken met (zware) trauma’s. Einde zoektocht! Dit werk is zo overtuigend. Ik heb het zelf gevoeld – in al mijn cellen!

En…. je bent een super lesgever 🙂 Bedankt voor deze fascinerende workshop!”

Pieter, NL

Zo boeiend! een totaal nieuwe wereld die voor me opengaat. zeer bruikbaar in mijn praktijk.

Ilse, Mechelen

Praktisch

Lesgever: Anna Legein.

Minimaal 6 - maximaal 12 deelnemers

Ook dit is een veilige opleiding : mocht er zich weer een pandemie voordoen of een ander obstakel voor een vlotte cursus, dan stappen we - in samenspraak met de groep - over naar gedeeltelijk of volledig online-onderwijs. Mocht dit geen mogelijkheid bieden, dan krijg je je geld integraal terug!

KMO-portefeuille

Deze opleiding is erkend door KMO-portefeuille. Maar door de bezuinigingen krijgt onze sector hiervoor voorlopig geen subsidies meer . Mocht dit veranderen, dan brengen we u daarvan op de hoogte!

Eerst volgende modules

 • Basismodule (2 dagen):
  • zat 4 & zon 5 mei 2024
 • Module uitdieping (2 dagen):
  • zat 14 & zon 15 september 2024
 • NIEUW! Module transgenerationeel (2 dagen):
  • zat 22 & zon 23 juni 2024

Uren: vrijdag en/of zaterdag en/of zondag: 9.30 – 17.00

Adres: Van Schoonbekestraat 115, 2018 Antwerpen

Alle modules: 395 € (excl BTW)

De prijs is inclusief hand-out, studiemateriaal, drank & versnaperingen.

Elke cursusdag omvat minimum 6 effectieve lesuren.

Inschrijving

Via onderstaande knop maak je een keuze voor de module waarvoor je wil inschrijven. Daarna klik je op inschrijven en kom je bij het inschrijvingsformulier.

Van zodra we je gegevens hebben ontvangen, sturen we je factuur met de nodige info voor de KMO-portefeuille (als je daar recht op hebt).

Na ontvangst van je betaling is het wachten op de startdatum van de opleiding… En dan kun je binnen!

We kijken ernaar uit! 🙂

Matrix Reimprinting Basismodule

Matrix Reimprinting Module Uitdieping

Matrix Reimprinting Module Transgenerationeel